ВІДКРИТИЙ ЛИСТ-ЗВЕРНЕННЯ

Протягом останнього тижня в ЗМІ поширюється неперевірена та неправдива інформація щодо ситуації, яка стосується Черкаського політехнічного фахового коледжу. Відповідально заявляємо, що висвітлені відомості не відповідають дійсності або містять перекручені, спотворені факти. До нашого закладу наразі не надходила жодна інформація щодо пред'явлення будь-якому зі студентів коледжу підозри у вчиненні злочину.

        Висвітлена інформація завдає шкоди престижу та діловій репутації коледжу, підриває довіру до нього не лише здобувачів освіти, а й громадськості, створює атмосферу напруги серед викладачів та студентів, негативно впливає на процес підготовки до зимової екзаменаційної сесії.

        Не заперечуємо право журналістів на свободу слова, однак наголошуємо, що одним із основних принципів інформаційних відносин згідно зі ст. 2 Закону України "Про інформацію", є достовірність і повнота інформації. Відповідно до ст. 26 Закону України "Про друковані ЗМІ" журналіст зобов'язаний подавати для публікації достовірні та об'єктивні факти. Колектив ЧПФК залишає за собою право звернутися до суду із заявою про встановлення факту недостовірної інформації та її спростування.

 Колектив ЧПФК