Студенту

Інформаційні матеріали до Всеукраїнської акції 

«16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» з нагоди відзначення 25 листопада - Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками; 1 грудня - Всесвітнього дня боротьби із СНІДом; 2 грудня - Міжнародного дня боротьби за скасування рабства; 6 грудня - річниці з дня «Монреальської різанини»; 10 грудня - Міжнародного дня прав людини.

Метою проведення акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, закладів освіти, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок.

Радою Європи спільно з Міністерством освіти і науки України в рамках проєкту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні» було підготовлено та адаптовано інформаційні матеріали, які можуть бути додатковим ресурсом у проведенні заходів до вищевказаних днів, доступні за посиланнями, а саме:

1. Серія із 6-ти навчальних відеоуроків для батьків та дорослих, які працюють з дітьми та для дітей «Батьківство в епоху цифрових технологій»:

1) Захист дітей онлайн https://vimeo.com/464178591;

2) Сексуальний шантаж https://vimeo.com/464179613

3) Секстин https://vimeo.com/464177511;

4) Секс-чатинг https://vimeo.com/464176581;

5) Грумінг https://vimeo.com/464181532;

6) Зображення сексуального характеру, що використовуються для помсти https://vimeo.com/464180697.

2. Відеоролик «Почни говорити» для дітей та дорослих щодо попередження сексуальних домагань в спорті. Ролик доступний за посиланням http://vimeo.com/477933967.

3. Відеоролик «Розкажи дорослому, якому довіряєш» щодо попередження сексуального насильства щодо дітей в колі довіри. Ролик доступний за посиланням http://vimeo.com/292080839.

4. Буклет «Дізнайся про свої права в цифровому середовищі» з рекомендаціями Ради Європи щодо поваги, захисту та здійснення прав дитини в цифровому середовищі для дітей та молоді. Буклет доступний за посиланням http://rm.coe.int/leam-about-your-rights-in-a-digital-environment-ukr/1680a052c2.

Всі вищевказані та інші матеріали Проєкту «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні» доступні на сайті Міністерства освіти і науки України та Офісу Ради Європи за посиланням https://www.coe.int/uk/web/kyiv/combating-violence-against-children-in-ukraine в розділі «Підвищення обізнаності та запобігання».

Лист Міністерства освіти і науки України від 17.11.2020 №6/1379-20 "Щодо Європейського дня захисту дітей від сексуальної експлуатації і сексуального насильства та Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»"

І знову про дистанційне навчання

Як говорять фахівці, дистанційне навчання - це організована і контрольована самоосвіта/навчання з використанням комп’ютерних гаджетів (ноутбук, планшет, смартфон та ін.) та комунікаційних мереж.

У процесі дистанційного навчання беруть участь викладачі та студенти, тому цей процес взаємно організовується і контролюється обома сторонами:

  • викладачі організовують зв’язок зі студентами, а студенти організовують відповідно зв’язок з ними;
  • викладачі контролюють роботу студентів, а студенти контролюють свою самоорганізацію і виконання робіт/завдань.​

Зауважте, шановні наші студенти, за самоорганізацію при дистанційному навчанні відповідаєте ви самі! Це максимально у ваших інтересах! Самоорганізація тісно пов’язана зі здатністю студента працювати і навчатися самостійно. Від того, який ступінь самоорганізації ви проявите під час навчання зараз, такий результат успішності отримаєте на заліках, іспитах і контрольних роботах в кінці семестру.

Якщо отримаєтє високі бали, Ви – молодець! А ось в протилежному випадку хочу нагадати: незадовільна оцінка - це нервова напруга, головний біль, підвищена тривожність, безсоння та «ходіння по муках» в кінці сесії, щоб перездати двійки.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Успіх в житті супроводжує тільки цілеспрямованих та організованих особистостей! Наскільки ви зараз зберетесь та самоорганізуєтесь, настільки вас чекає успіх у майбутньому.

Тому психологи рекомендують наступне:

  • Не байдикуйте! 1-2 дні на початку карантину допускаються, але вони вже давно пройшли!

  • Організуйте кожен свій день в плані навчання і виконання домашніх завдань. Розпишіть у блокноті, як в шкільному щоденнику, розклад і завдання.

  • Чітко визначте свои години зайнятості: «від» — «до». Займайтесь НЕ менше ніж 30-40 хвилин з кожної дисципліни. Можна використовувати навчальний режим коледжу. 20-25 хвилин використовуйте на відпочинок. Якщо ви правильно організуєте своє дистанційне навчання, у вас залишиться більше часу на відпочинок, на спілкування, на улюблені заняття і хобі. Ви менше будете завантажені в кінці сесії.

  • Мотивуйте один одного та допомагайте один одному в соціальних групах. Діліться між собою гарними прикладами навчання та відпочинку вдома.

  • Найкращі біогодини для розумової роботи — це в ранковий час 8.00 - 13.00; вдень 16.00-18.00 та ввечері займайтеся згідно біоритмів вашого організму. Обов’язково після занять робіть перерву: пообідайте, прогуляйтесь просто неба або подивіться фільм.

  • Не навчайтеся в ліжку! Це зовсім не стимулює розумові процеси.

  • Самодисципліна — найважливіша складова самоорганізації в дистанційному навчанні. Найкраще вставати вранці і лягати спати ввечері в один і той же час. Це допоможе організму уникнути непотрібних стресів і досягти найкращих результатів в навчанні.

Почніть самоорганізацію вже сьогодні! Якщо ви себе до сьогодні не контролюєте)))

Завершення семестру швидко наближається…УСПІХУ ВСІМ!